AMBULANTE

Ortopedija i fizikalna terapija


Pregled ortopeda je specijalistički pregled kojim se prvenstveno procjenjujestanje lokomotornog sustava. Ortopedska ordinacija je mjesto gdje serazlučuje radi li se o ozbiljnoj bolesti ili povredi koja zahtijeva dodatnu obradu,a potom i terapiju.

Ultrazvuk lokomotornog sustava - Kod odraslih, najčešća se primjenjuje kod: napuknuća mišića, tetiva i ligamenata, povreda meniskusa, izljeva u zglobovima , krvnih podljeva, gnojnih upala, cista i tumora ruku i nogu, okoštavanja oko zglobova, slobodnih zglobnih tijela, a može se koristiti i kod prijeloma kostiju te posebno u otkrivanju poremećaja arterijske i venske cirkulacije ruku i nogu.

Terapija ultrazvukom Ultrazvukom se smanjuje bol, spazam i upala mišića i zglobova zagrijavanjem tkiva u dubini bez zagrijavanja kože i potkožnog tkiva. Koristi se kod kroničnih oboljenja tetiva, ligamenata, mišića te hrskavice. Dobar učinak ima kod artroza, reumatskih promjena, prenaprezanja i sportskih ozljeda. Djelovanje mu je mehaničko, a radi se zapravo o mikromasaži, mehaničkom zbijanju i rastezanju tkiva i gibanju pojedinih čestica tkiva. Najvažnije djelovanje ultrazvuka je toplinsko. Mehanička se energija u tkivima kroz koja prolazi ultrazvuk pretvara u toplinu i to posebno na mjestima gdje dolazi do refleksije ultrazvuka, a to je granica između mekih tkiva i kosti.

Terapija laserom Laserom se smanjuje bol, upala i otok koštano-mišićnih poremećaja i reumatoloških oštećenja.Laser ubrzano djeluje na zarastanje tkiva, smanjuje bol i upalu zglobova i kralježnice i djeluje regenerativno.

Punkcije i blokade zglobova

Terapija magnetom Terapija magnetom ne utječe ciljano ni na jednu indikaciju, nego poboljšava mikrocirkulaciju i funkciju stanice. Tako se cijelo tijelo regenerira i potiče metabolizam. Magnet potiče cirkulaciju, opušta mišiće i smanjuje bol, upalu i ukočenost.Poliklinika Bates

Adresa: Svetice 15, 10000 Zagreb
Telefon: +385 (0)1 2338 000
E-mail: info@poliklinika-bates.hr

Radno vrijeme

Ponedjeljak-petak: 7:00 - 21:30
Subota: 8:00 - 14:00

O nama

Poliklinika dr. Bates je privatna zdravstvena ustanova specijalizirana za pružanje kompletne zdravstvene usluge.